om de tablet webpagina te vergroten : met twee vingers gelijktijdig links en rechts vegen
 
surfen naar :
klik op de KNOP
hierboven voor
DE NATONALE
VERHALEN
OVERZICHT VAN
DE MEER DAN
100 PAGINA'S
VAN HET SHOW WEB
 
BEUROVISIE SONGFESTIVAL VERHALEN
BENELUX : 0 POINTS

Met het systeem van de halve finales is de lol er voor Nederland en België helemaal af op het Songfestival. Alleen al de finale halen lijkt niet haalbaar meer.  Toch was het in het verleden ook niet al- tijd zo gemakkelijk om prijzen weg te kapen. Vier maal kregen Benelux landen het fameuze "0 points" te horen. Netjes verdeeld : 2 x maal Nederland en 2 x voor België. Foto's onder : de slachtoffers...

1962
FUD LECLERC
Ton nom
1963
ANN PALMEN
Een speeldoos
1962
DE SPELBREKERS
Katinka
1962
LIZE MARKE
Als het weer lente is
DE WINNENDE VERLIEZERS...

In 1962 won Frankrijk met  Isabelle Aubret en "Un premier amour".  Vandaag echter, zovele jaren later kent niemand dit liedje nog, terwijl "Zwei kleiner Italierner" van Conny Froboess nog steeds vrolijk wordt meegebruld op feesten partijen !
Conny won met dit liedje met klank en zang de "Deutsche Schlager-Festspiele 1962". Op het festival werd ze echter slechts 6e met 9 magere puntjes terwijl Aubret er 26 haalde.
Maar niet getreurd, zoals je hierboven op een persuittreksel kan lezen had ze er, ondanks die slechte uitslag, in Duitsland al ....300.000 singles van verkocht. Na haar carrière als tienerzangeres maakte ze de overstap naar het theater en de film als succesvolle actrice.

Alle pronostieken en alle specialisten waren het er in 1968 voor eenmaal roerend over eens : Cliff Richard wint met "Congratulations" het songfestival  !
Tot ieders verbazing was het echter het onbekende Spaanse zangeresje Massiel dat won met een on-loofelijk zwak  nummer "La, la, la"... Na haar zege verdween ze dan ook in de vergetelheid.
In 2008 komt eindelijk de waarheid aan het licht via de mémoires van een loslippige Spaanse TV producent. De jury's van sommige landen waren omgekocht door de toenmalige Spaanse dictator Franco. Tot meerdere eer en glorie van hemzelf en Spanje. Groot en sensationeel nieuws voor de media (zie brokje van de website van de eerbiedwaardige "De Standaard" hierboven). De directie van het Songfestival wil geen oude koeien uit de gracht halen en laat de uitsag van 1968 ongewijzigd. En Cliff Richard ... die is al lang tevreden met de méér dan 2.000.000 verkochte expl. van het nummer.

  Show verhalen nationaal  1 Showbizz verhalen internationaal 1  
 
 
copyright  ©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |  redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger
origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie