lola
BIO'S / VERHALEN / FOTO'S / EN WAT JE NOG NIET WIST VAN...
 
OVERZICHT VAN
DE MEER DAN
100 PAGINA'S
VAN HET SHOW WEB
 
EN HET BEGON ALLEMAAL IN 1964...

Petrus De Vlieger uit Aalter (België) had zes kinderen : vier zonen en twee dochters. Als accor-deonist, enterainer en "stand up com- median" (al voor dit werd uitgevonden), gaf hij de muzikale microbe door aan zijn kroost. En met veel succes.

Van de familie Trapp hadden ze het niet afgekeken, want "The Sound of Music" werd pas in 1965 bij ons vertoond en vader Petrus stond al in 1964 op het podium van een zang- wedstrijd in Lotenhulle met zijn vier zonen en twee dochters (zie foto helemaal boven).
Toen ze gevraagd werden om op te treden op danspartijen en bals vond vader Petrus dat zijn dochtertjes hier toch wat te jong voor waren. De vier zonen gingen alleen verder. Een naam zoeken was kinderspel : Elza Listhaeghe, hun moeder, had een drukbezochte kledingzaak op de Markt van Aalter : "Huis Norda". En "The Nordas" waren geboren. Ze werden wat men tegenwoordig een "coverband" zou noemen. Ze begeleidden niet alleen optredende artiesten maar zongen de tophits van de dag met zo'n muzikaliteit dat ze algauw de "Beatles van Aalter" werden genoemd. De "Fab Four" waren toen we- reldbekend en inderdaad...de kapsels van de jongens (zie boven boven) logen er niet om. Luc (uiterst links) zou trouwens later kapper worden. Gitarist Marc verliet de groep in 1979 en trok helemaal op zijn eentje op wereldreis, en trouwde met een leuk meisje dat hij had ontmoet in Florida (USA).
Op de foto staat zanger-saxofonist Johan. Achter de drums : de jongste broer Ivan. Toen Ivan betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval betekenende dit, na negentien jaar ononderbroken succes, het einde van de groep. Hieronder nog eens The Nordas in geuren en kleuren en in hun gloriejaren : v.l.n.r. Marc, Ivan, Johan en Luc.

 In 1992 zou Luc (de "Leader of the band") de groep weer opstarten, met broer Johan, en tal van talentrijke muzikanten. Maar dat is weer een ander verhaal...
En dat  verhaal is te lezen in kolom rechts en hieronder (foto links) de "Nordas" zusjes nog steeds in "blakende forme" en (foto recht)s de hele familie De Vlieger enkele jaren gele- den. Op elke familie- bijeenkomst wordt er nog duchtig gemusiceerd !

MET ZIJN ALLEN NAAR...

NON-STOP DANSEN :
Net als vroeger in Aalter hebben The Nordas nu hun eigen feestzaal op het internet. De bezoekers van ons Show Web kunnen er naar hartelust non-stop dansen op hits uit de jaren zestig, zeventig en tachtig.
DE BAR met JUKE BOX :
De bezoeker kan ook klikken om een bezoek te brengen aan de bar waar op de Jukebox de songs van The Nordas adzonderlijk te beluisteren zijn.

NAAR HET KERMISBAL : NAAR DE JUKEBOX :

EN SURF NAAR HET KERMISBAL EN/OF DE BAR MET JUKEBOX !

AANDACHT :
Het Kermisbal en Jukebox verschijnen in een afzonderlijk venster. Dit kan je op de gebruikelijke wijze verkleinen en rustig doorsurfen naar ander pagina's van het Show Web en ondertussen genieten van de muziek. Met de gebruikelijk klik rechtsboven kan je het venster weer sluiten.

TOCH EVEN OPMERKEN...
DAT DE KWALITEIT VAN DE TE BELUISTEREN MUZIEK VAN THE NORDAS NATUURLIJK NIET VAN UITSTEKEND IS. DE OPNAMES GEBEURDEN IN HET REPETITIE LOKAAL VAN HET ORKEST EN WERDEN TER CONTROLE OPGENOMEN OP EEN DOODGEWOON CAS- SETTERECORDERTJE... DE BEDOELING IS EVEN DE SFEER VAN DIE VERBAZEND MUZIKALE PERIODE OPNIEUW TE BELEVEN !

Onze medewerker in de USA, Marc De Vlieger, maakte meer dan 15 jaar deel uit van het orkest "The Nordas". Over die boeiende topjaren voor orkesten wil hij een boek schrijven vol herinner- ingen en anekdotes. Binnenkort meer hierover.

Marc vraagt dan ook aan alle fans van vroeger of ze thuis nog enig materiaal zoals foto's / film / video's  hebben. Het boek kan maar zo compleet mogelijk zijn.. alvast dank voor uw medewerking. Kijk onderaan deze webpagina hoe men een e-mail kan sturen !

MARC, THE NORDAS EN HELMUT LOTTI
MEETING VAN DE OUDE GARDE VAN "euromediArts"

Rechts boven op de foto  van Mieke De Vlieger werd Marc De Vlieger letterlijk in een ka- der geplaatst (met dank aan Photoshop uiteraard). Marc is al jaren de gewaardeerde medewerker van het euromediArts Show Web. Vanuit Florida USA, maar heeft hij niet alleen contact met tal van Amerikaanse wereldvedetten, maar ook met Vlaamse vedetten in Vlaanderen en de States.
Zoals je op deze webpagina kan lezen is Marc van plan om een boek te schrijven over de avonturen en het werk van balorkesten en het wel en wee van de muzikanten.
Het Show Web van euromediArts zal in dit verband aanvullend foto's en reportages publiceren.
Op de foto boven van links naar rechts : Luc De Vlieger, Show Web redacteur Jean Brits, zijn vrouwtje Leen en Norbert. Allemaal mensen die zullen bijdragen aan het verhaal.

VISIT
THE NORDAS WEBSITE
  IN ENGLISH
KLIK (CLICK) OP DE
OP DE FOTO'S MET
EN BEKIJK EEN VEEL
GROTERE AFBEELDING
THE NORDAS BAND

Enkele jaren geleden staken en- kele "Nordas" van toen de koppen weer bij elkaar. Van de broers Jo- han, Luc, Marc en Ivan bleven Jo- han en Luc over. Met Willy De Vleeshouwer, Guido De Munck, Eric De Wolf en Guido Van Mile- ghem (Guido was in de tijd ook drummer van de Belgische band "The Bet", gekend van het numer "Don't Talk To The Liar") vormden zij de nieuwe "The Nordas Band".
Vele jaren hadden ze niet meer opgetreden, vertelt kapper Luc De Vlieger. Maar tijdens een optre- den van "Blue Bot" in de Gentse " Vooruit" dacht hij plots : "Talent mag je niet begraven". En het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zeventig tot tachtig optredens per jaar dat doen ze niet meer. Iedere week een repetitie en ie- dere maand een optreden volstaat nu. De band covert "the best of" van de "sixties" tot nu.

OUR MAN IN THE USA

Marc, derde broer in de rij van de vier NORDAS verliet de band in 1979 om zijn jongensdroom "een wereldreis" waar te maken. Hij belandde uiteindelijk in USA en werd er 25 jaar terug de stichter en President van de Belgian Club of Florida . Iets waarvoor Belgisch minister Pieter de Crem, hem in naam van onze koning Albert 2 tot "Ridder in de kroonorde" benoem- de. Sir Marc,want zo noemen ze hem nu in de states, blijft muzi- kant in hart en nieren. Zo ontvangt hij geregeld de grootste namen uit eigen land :van Toots Thiele-mans tot Eddy Wally. Hij verzorgd er vele radio en TV programma's en is zowat de ankerman voor zowel de Vlaamse VRT en VTM en en alle dagbladen. Hij heeft con- tact met tal van wereldsterren. op de foto boven : onlangs nog in privé thuis bij Shakira in Nassau-Bahamas toont hij fier haar per- soonlijke gitaar.
Marc komt regelmatig overge- vlogen naar Vlaanderen. Hij mist zijn Familie en vrienden. Op de foto onder : met (wijlen) Staf en zijn beste vriend Will Tura. Vlaan- deren, muziek en familie .. het is nog een groot stuk van Marcs le- ven daar in Florida.

Marc kreeg in Florida uit de han- den van minister De Crem een Ridderorde. Het was niet alleen voor hem maar voor alle Nordas muzikanten en de hele familie De Vlieger een teken van bijzondere waardering. Lees er meer over en

THE NORDAS
OP FACEBOOK
 

copyright  ©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |   redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger  |  origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating vragen,
suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie