onze websites : euromediarts | Service Web | Radio Web | Radio Mi Amigo Web | TV Web | Film Web | 50's Web | Norbert Web | Nieuw | Zoeken | Contact
Sylvianne
 BIO'S / VERHALEN / FOTO'S / EN WAT JE NOG NIET WIST VAN...
OVERZICHT VAN
DE MEER DAN
100 PAGINA'S
VAN HET SHOW WEB
ONTMOETINGEN TIJDENS CANZONISSIMA 1973

Op 13 februari 1971 winnen Nicole & Hugo de finale van Canzonissima met 'Goeiemorgen, morgen' en mogen zij naar het Songfestival in Dublin. Verliezers zijn er die avond niet. Iedereen heeft zo zijn reden om zichzelf een winnaar te noemen, van Ann Christy over Mary Porcelijn tot Johnny White. Uiteindelijk zullen Nicole & Hugo niet naar Dublin gaan, Nicole krijgt geelzucht. Zij worden vervangen door Jacques Raymond en Lily Castel. Die eindigen met hun houterige versie van 'Goeiemorgen, morgen' veertiende op achttien. (Echo, 13 februari 1971)

De foto boven is een vermoedelijk een kiekje tijdens "Canzonissima" de voorloper van het later "Eurosong". Rudy Anthony midden een trio knappe zangeresjes : Anita (links), Lilianne Saint Pierre (midden) en Lily Castel (rechts). We schrijven 1971 en Lily Castel werd samen met Jacques Raymond naar Dublin gestuurd om er de zieke Nicole en de gezonde Hugo te vervangen...

VLAAMSE VEDETTEN ONTMOETEN ELKAAR


En op de foto hiernaast verbroederen zes Vlaamse zangvedetten uit diverse genres met een opkomend zan-geresje. Dat kon toen nog. Humo was nog niet begonnen met de ver-nederende scheiding der muziek- genres. Van boven naar onder : Marva(1) / Jacques Raymond (7) / Louis Neefs (6) / Marino Falco (Marijn De Valck) (5) / Miel Cools (4) / Will Ferdy (3) / Rocco Granata (2).
Op de foto onder : Vlaamse vedetten ontmoeten elkaar meestal op feesten partijen waarop ze samen optreden. Hier van links naar rechts : John Larry, Joske Harris, Dea Doll en Jimmy Frey.

Toen was het ook al moeilijk om vijf topvedetten op samen op foto te krijgen, maar Vlaamse vedetten lusten ook wel eens een ijsje. Op de foto rechts  : (van links naar rechts) : Frieda Linzi, Bob Benny, Lena Sanders, Bobbejaan Schoepen en Ray Franky. Op de achtergrond publiciteit voor het toen razend populaire muziekblad "Juke Box". Lena Sanders zong na Mariette Anthony en voor Enny Denita en Yvonne Henneco, aan de zijde van Jan Verbraeken in het orkest van Marcel Hellemans. Ze is de dochter van de Antwerpse komiek Charel Janssens en was voor Rina Pia met Al Van Dam gehuwd.

(Met dank aan Hendrik Vanherreweghe uit Brugge voor de informatie over Lena Sanders).

Op de foto boven links, gezellig samen voor een optreden : v.l.n.r. Marc Dex, zijn broer Juul Kabas (die een boontje heeft voor...) Vivi,  Eddy Smets en DJ Johnny.
Op de foto boven rechts :  Liliane Saint-Pierre en Dany Fabri wachtend om op te treden. Wie goed kijkt bemerkt op de ach- tergrond Paul Bruna.
Op de foto links v.l.n.r. : Tony Winter (die later de manager en echtgenoot werd van Emly Starr), Tommy Star, Mike Steve (de zingende broer van Tony Winter), Frank Alwin, Nicole Mery en Dany Dey.

Unieke foto links : Willy Lustenhouwer en Bel- gisch beroemdste internationale vedette Toots Thielemans poseren als boksers. Foto onder : Will Tura en Marva met een schilderij van haar door schilder Jan Van Der Smissen uit Ninove..

Op de foto links heeft Will Tura zijn zoveelste trofee gekregen en orkestleider Bobby Setter is er als de kippen bij om hem te feliciteren. Op de foto midden een vrolijk gezelschap op een Tiroler avond ergens in Vlaanderen met Gust Lancier (met bril) en Jef Burm (met strik) die dergelijke avonden maar al te graag presenteerden. Op de foto rechts orkestleider-arrangeur-producer Al Van Dam op wandel met Rina Pia. Niet te verwonderen dat ze later in, en nog veel later uit, het huwelijksboortje stapten.

Twee dames trio's. Op de foto links Ann Michel, Micha Marah en Connie Neefs die in 1974 de "Coupe d'Europe Musicale" wonnen in het Oostenrijkse Innsbruck. Op de foto rechts drie paar mooie beentjes van drie zangeresjes : links Paula Berger, in het midden Marva, en rechts zou dit volgens Jean Brits wel eens Tilly kunnen zijn. Wie het niet met hem eens is mag ons een e-mail sturen..

Waar de Woodpeckers waren werd er gelachen. Op de foto rechts met Jo Leemans, die ook steeds te vinden was voor wat leute en plezier. In zijn café aan het Noord station in Brussel kreeg Ray Franky (midden) het bezoek van Bobbejaan Schoepen (rechts). En natuurlijk was Rozeken (links) er ook bij. Rosa-Simone Vanden Broeck was de vrouw en onafscheidelijke levensgezel van Ray Franky..

HIT '72

Een liedjesfestival dat de eerste wedstrijd tussen de 5 Vlaamse provincies moest zijn. Voor de eerste maal georganiseerd in 1972 waarvan de finale in Brugge plaatsvond.
De foto toont de winnende Antwerpse ploeg bestaande uit : v.l.n.r.: Peter West, vooraan zittend : Micha Marah en Norma Hendy, achteraan Samantha en Bobby Ranger en rechts ploegleider René Ingelberts. Individueel won Marino Falco (Marijn De Valck) uit de Oost-Vlaamse ploeg met het lied "Koekebakke Ma " en won Ingriani de Hitorama-prijs. Op de foto boven Samantha, Norma Hendy en Micha Marah die met de Antwerpse ploeg "Hit '72" wonnen.

 

copyright  ©  euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |   redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlieger  |  origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie