lola
WANNEER VEDETTEN ELKAAR ONTMOETEN...
OVERZICHT VAN
DE MEER DAN
100 PAGINA'S
VAN HET SHOW WEB
BOMEN ONTMOETEN ELKAAR NIET... VEDETTEN WEL

Al waren het in die tijden "The Beatles" die de internationale showbizz beheersten (zelfs Englebert en Elvis ontsnapten niet aan een Beatle-kapsel) toch hielden beiden vedetten op de foto boven nog aardig stand op de hitparades : Englebert Humperdiinck en Elvis Presley ontmoeten elkaar in Las Vegas waar ze beiden top-of-the-bill waren..

Op de foto links boven een zeldzame en unieke foto van de ontmoeting van Amerikaans-Canadese topvedette Paul Anka met zijn Duitse evenknie Peter Kraus. Ook in 1962  kwam Peter Kraus uit M√ƒ∆’√†‚€™√ƒ‚€š√‚¬ľnchen naar Nederland. Hans Boehout (links op de foto boven rechts) was wat blij dat de platenfirma hem liet kennis maken met Peter. Hasn was toen de populairste nieuwe zanger bij de Nederlandse tieners. Echt doorbreken en de top bereiken was er helaas voor hem niet bij.

Conny Froboess uit Berlijn, op het toppunt van haar carriŤre met "Zwei Kleiner ItaliŽner", in gezelschap van de zingende hoteleigenaar uit Bazel, Zwitserland : Vico Torriani (foto links boven). Op de foto rechts boven : de Vlaamse Frieda Linzi, op tournee in Duitsland en Zwitserland met het orkest Hazy Osterwald, in gesprek met Bertrice Reading. Bertrice was toen de vocaliste van het orkest van Lionel Hampton.

Op de foto links Tony Winter (een Vlaamse zanger die later eigenaar werd van een eigen TV-studio en productiehuis), in het midden de tot op vandaag populaire wereldvedette Tom Jones, en rechts Emly Starr (vertegenwoordigde BelgiŽ op het Eurovisiefestival en was de de discoqueen van BelgiŽ voor dat ze samen met haar man Tony in de zaak ging werken.)

Op de foto links boven Lina Cora met Catarina Valente. Lina had er een handje van weg om op foto's te poseren met grotere vedetten en om covers te maken van successen van anderen. Op de foto rachts boven de Franse topvedette Gilbert Bťaud achter de schermen na een optreden in BelgiŽ met Joe Harris (links) een onbekend meisjes en Erik Marijsse (rechts).

Op de foto boven links : een gouden stem uit Vlaanderen en ee uit Duitsland. Jean Walter een Freddy Quin hadden eerbied voor het  vocaal talent van hun collega. Op de foto boven rechts: een vrolijk gezelschap viert de reuze hit "Capri c'est fini" van en met Hervť Villard (rechts met Belgische "pint")). Links op de foto bemerken we Joe Harris en in het midden duimt Dea Doll voor Hervť Villard.

De de Belgische popgroep "The Pebbles" mochten na het succes van hun "Seven Horses InThe Sky" optreden en kennismaken met de allergrootsten uit de internationale showbizz. Op de foto links : Mill Gielen (basgitarist), Luk Smets (keyboards), Jimi Hendrix, Marcel De Cauwer (drummer), Fred Bekky (zanger/gitarist) en een afgevaardigde van de platenfirma. Op de foto rechts : de PR verantwoordelijke van platenfirma Barclay, Sammy Davis,Jr. , Fred Bekky en Mill Gielen.

THE RATPACK

Dean Martin, Frank Sinatra en Sammy Davis Jr. onmoetten elkaar in de op- namestudio. Het was niet zo maar een ontmoeting : de drie waren bloed- broeders en maakten deel uit van de "Rat Pack". Dit was de bijnaam voor een groep artiesten waar ondermeer ook Peter Lawford deel van uitmaakte. Eind van de jaren zestig hield de groep feitelijk op te bestaan. Davis overleed in 1984, Dean in 1990 en Sinatra in 1998.Het nu vooral onder jonge men- sen gebruikelijke "cool" zou een uit- drukking zijn die ze uitvonden...

Belles, belles, belles...

Zo goed bevriend waren ze nu niet. Maar een kiekje met "les plus belles filles de la France" was natuurlijk altijd meegenomen voor de pers.Als je op bovenstaande foto klikt zie je ze "in 't groot" en in kleur. bemerk dat de wat oudere BB al rimpeltjes in het mooie snoetje (ze houdt van honden)  heeft.

EEN TOPSTAR TRIO

Een niet alledaagse ontmoeting en dat moest geviers met ee "bottle cham- paign". Elvis Presley, Sergio Mendes en Paul Anka achter de schermen van een TV-show.

More than sympathy...

Ze acteerden samen in twee topfilms : "The Country Girl" (waarvoor Grace Kelly een Oscar kreeg) en "High So- ciety" (een echte movie blockbuster). De ontmoetingen tussen Grace Kelly, toen rijk en succesvol actrice, en Bing Crosby, een van de succesvolste USA zangidolen, waren meer dan gezellige samenkomsten. het gerucht dat ze een "affaire" hadden werd later in diverse memoires bevestigd...

Norbert organiseerde heel wat optredens met internationale topvedetten in zijn "Norbert Hey Center". Het was dus geen kunst om Donna Summer (boven links), J Vincent Edwards (boven midden) of de knappe meisjes van "Love Machine" (boven rechts) te ontmoeten. 

copyright  ©  euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |   redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlieger  |  origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie