om de tablet webpagina te vergroten : met twee vingers gelijktijdig links en rechts vegen
OVERZICHT VAN
DE MEER DAN
100 PAGINA'S
VAN HET SHOW WEB
Belgische Muziekmagazine JOEPIE en fotoromans
  JOEPIE
  het muziekblad dat geschiedenis zou schrijven !

De leegte die er kwam op de Belgische bladenmarkt na het wegvallen van "Juke Box" werd algauw ingevuld door een magazine van  Erik Marijsse. Van Mi Amigo of Atlantis was nog geen sprake en Sylvain tack, die inzag dat een dergelijk magazine belangrijk was voor de promotie van zijn Start artiesten, deed Marijsse een genereus voorstel om het blad over te nemen. Na een gezellig gesprekje in het zwembad van de gloednieuwe villa van Tack wees Marijsse het voorstel af. De vergissing van zijn leven, zo zou later blijken. Journalist Guido van Lieferinghe had met medewerking van dagblad "Het Laatste Nieuws" al een poging gedaan om een muziekblad te lanceren,  maar het op dagbladpapier uitgegeven magazine was niet waar de tieners op zaten te wachten.
 

Op de foto's hierboven blz. 1 tot 4 van de eerste reclamefolder. Merk op dat op blz 2 nr 3 vermeld dat in ieder nummer 33-t plaatje zou steken. Op de eerste plaat stond de "Willy Sommers Story door hemzelf verteld" en het was een productie en regie van...Norbert. En op blz. 4 natuurlijk een bladvullende reclame voor de Suzy Wafels.
Bekijk ook in de  Joepie uit 1976 een over twee pagina's uitgesmeerd artikel over Norbert, zijn Hey Meisjes en Hey Center, klik op deze knop :

Guido Van Lieferinghe deed Tack een voorstel om een nieuw muziekblad als concurrentie voor Marijsse's "Hitorama" uit te geven. Tack hapte meteen toe want de weigering van Marijsse om te verkopen lag hem nog altijd zwaar op de maag. Gefinancierd door Tack werd o.m. een. Barnum-reclamecampagne opgezet en op 28 februari 1973 verscheen het eerste nummer. "Joepie" zou later ook een belangrijke rol spelen in de ge- schiedenis van Radio Mi Amigo. Om de wet op de zeezenders te omzeilen werd reclame die in "Joepie" werd geplaatst (mits fors bijbetalen) ook op Radio Mi Amigo voorgelezen. Natuurlijk voorafgegaan door de historische DJ-aankondigng ; "Voor u gelezen in het weekblad Joepie". "Joepie" maakt nu deel uit van de Belgische DPP (Persgroep) en tussen Guido van Lie- feringhe en Christian Van Thillo wordt (om het blad en...de centen) voor de rechter een bittere strijd uitgevochten.

Klik op volgende en bekijk covers van nummers  >>        vorige     volgende
De sensationele vedetten fotoroman...

Magazines bestemd voor een vrouwelijk publiek, sta-tionsrommantjes en streekkranten brachten al lang zgn. "fotoromans".  Stripverhalen waar het sentiment van af droop, en waar foto's werden gebruikt i.p.v. tekeningen. D grote innovatie van Joepie's Guido Van Lieferinghe bestond er in Vlaamse vedetten te engageren om mee te spelen in de Joepie foto- romans. In een fragment uit zo'n fotoroman, hieronder en met de hartverscheurende titel "Geen liefde zonder tranen" kregen John Terra en Norma Hendy een hoofdrol. Maar Willy Somers en zelfs Mi Amigo's Patrick Dubateau speelden mee in andere producties. 

  Belgische muziekmagaziness Show Web menu   
copyright  ©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |  redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger
origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie