om de tablet webpagina te vergroten : met twee vingers gelijktijdig links en rechts vegen
 
  BACKSTAGE IN 2005 EN 1955
 
 

Door een transatlantische meezittende wind kregen wij bovenstaande fotodocumentjes toegestuurd. De brave borst op de foto rechts boven, die we niet bij naam zullen noemen omdat het Nick Domergon is, mocht in het heilige der heiligen (de kleedkamer van Britney Spears) even binnen omdat haar manager vond dat hij zo'n leuke liedjes schreef dat zelfs een wereldster er wel een blik zou willen op werpen. Helaas voor Nick is het hierbij gebleven. Van Britney noch de manager heeft hij sindsdien iets gehoord en dus is het wachten geblazen op de dollars en de auteursrechten.

 
 

De man (in die tijd nog "boy" en/of tiener idool) zong wel over "Diana" i.p.v. het volgens mijn moeder veel mooiere "Marianne", en zijn smeekbede van "Put Your Head On My Shoudler" zou ook al enige inspanning van mijn kant gevraagd hebben. De zanger en schrijver van o.a. wereldhits als " My Way" is namelijk enkele decimeter kleiner dan ondergetekende. Aan mijn vader had hij anders een trouwe fan, al wil hij dit woord niet in de mond nemen. Uit een van de muziekbladen die hij zorgvuldig bewaart haalde ik bovenstaande kiekjes en Jos was zo handig om ze voor het internet bekijkbaar te maken. Volgens de bijschriften in het blad was Anka dol op een uitgebreid morgenmaal, en het liefst nuttigde hij dit in losse slaapkamerjas. En in de kleedkamer voor een optreden mocht hij graag een potje dammen om de zenuwen te verdrijven. Laat dat nu uitgerekend twee zaken zijn waar ik een grondige hekel aan heb. Een glaasje fris is 's morgens al meer dan voldoende. 

 
 
  BIG STARS BACKSTAGE
 
 

Op de foto links boven twee van de mooiste, elegantste en fascinerende vrouwelijke stars uit de film- geschiedenis. En daarbij hadden beide dames ook een uitzonderlijke smaak wat kledij en mode be- treft. Hier maken ze zich op voor hun intrede op een galabal : Audrey Hepburn en Grace Kelly (later Prinses Grace de Monaco). Wie goed kijkt ziet boven rechts op deze foto nog net een onbescheiden fotograaf kiekjes nemen.
En  de foto rechts boven is uit 1969. Backstage begeeft Elvis zich naar het toneel voor een zoveelste optreden in het International Hotel in Las Vegas. Uiteraard zijn ook hier de fotografen present...
n zijn producties gebruikte Willy graag altijd dezelfde “backing vocals”, een achtergrondkoor bestaande uit : Viona Westra, Sonia Pelgrims en Ingrid Pollet. Een subliem trio dat best wat méér in de kijker mocht gekomen zijn. Ingrid overleed echter in 1995, Sonia is nog steeds actief en van Viona (ooit leadzangeres van Mad Curry) horen we niets meer.

 
 
  BACKSTAGE NAAIEN...
 
 

Als ik nu zou schrijven dat de kapitein van de Hey Meisjes Norbert hier aan het naaien is, dan zou dit tot enkele jaren geleden alleen in Nederland aanleiding hebben gegeven tot hilariteit. Nu heeft dit woord ook in Vlaanderen méér dan één betekenis...
In elk geval wordt hier onomstotelijk bewezen dat Norbert zijn Hey Meisjes niet alleen nodig had om te dansen en te zingen. Naar verluid zorgden ze er steeds voor dat "hun" Norbert er netjes uitzag voor hij op de bühne kwam. Zo te zien deden ze dit onbaatzuchtig vóór ze hun eigen outfit boven haalden. Ik heb me laten vertellen dat ze ook de sleutels van zijn wagen, zijn geldbeugel, en andere paperassen veilig bewaarden tot na het optreden. Anders mochten ze er geheid weer achter zoeken. Die mannen toch,  allemaal dezelfden...

 
 
  MET PETER GING HET BETER....
 
 

Toen na de vakantie 2007 de euromediArts girls en boys door Martijn werden werden samengebracht voor een hapje en een slokje kwam ook Norbert ons een uurtje gezelfschap houden. Tijd voor een leuke babbel.
We hadden het ondermeer over de studio opnames in Nederland waarbij heel wat grote namen uit de Hollandse showbizz betrokken waren. Arrangeur Harry van Hoof, Peter Koelewijn, de "Hearts Of Soul" en de "Paay Sisters". Zo kwam ik aan de weet dat er na   het opnemen dikwijls een fees- tje werd gebouwd. Norbert bleef overnachten bij Harry thuis  en op weg naar huis werd er dan halt gehouden in Utrecht. Het ging er zo vrolijk aan toe dat een en ander niet voor publicatie vatbaar is. Gelukkig voor de spitsbroeders en meiden waren de paparazzi toen nog niet ingeburgerd in Nederland...Aan dit alles moest ik denken toen ik de foto rechts van Peter en Patricia in handen kreeg.

 
  Show Web menu nationale magazines  1   
copyright  ©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |  redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger
origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie