onze websites : euromediarts | Show Web | Radio Web | TV Web | Film Web | 50's  Web | Norbert Web | Nieuw | Zoeken | Contact
 
 
TONY
SANDLER
and FRIENDS
 
 
 
SCHATTEN
OP ZOLDER
45t singles en partituren van de
Europese periode collectors items !
bekijk deze partituur op   groter formaat :
KLIK HIER
MANUELA (BE)
(fout hoesje)
IN PARAGUAY (BE)
SANDLER
AND YOUNG
OVERZICHT VAN
DE MEER DAN
100 PAGINA'S
VAN HET SHOW WEB
Van Lauwe via Deutschland en Italia naar de USA...
 TONY SANDLER

Voor wie na 1960 geboren is, zegt die naam hoogst waarschijnlijk helemaal niets. Laat staan voor wie, net als ik, na 1980 het op de wereld kwam. Toch is dit de man die de dromen van zoveel Nederlandse en Vlaamse artiesten waar maakte : de top bereiken in de USA. Wat Toots Thielemans deed in de jazzwereld, bracht hij voor elkaar in de show- en amusementswereld. Voor een meid uit de lage landen die al een stukje van de nieuwe wereld mocht verkennen is dat de echte "American Dream". Vandaar dat ik dacht dat het veel bezoekers van het Show Web wel zou interesseren. Voor een uitgebreide biografie kan je ergens anders terecht, Onze bedoeling is aan de hand van leuke kiekjes en moeilijk te vinden persuittreksels een beeld te brengen van deze uitzonderlijke man : "Nothing More And Nothing Less"

met dank aan :
NORBERT
De eerste Vlaamse journalist (toen 17 jaar jong) die regelmatig over Tony schreef in "Juke Box" het populairste tiener muziekblad dat BelgiŽ ooit kende. Hij deed dit ook als hoofdredacteur van "Pick Up", "DEA", e.a.  En hij was de enige die over Tony bleef schrijven tijdens de succesjaren in de USA toen hij hier uit de belangstelling dreigde te raken.

JAAK RAU
Weet alles over Brugge, en dus ook over de link van Tony met naamgenoot Jacques Rau.

Van knaapje in het koor tot vedette van de show.....
 
 

Tony Sandler werd als Lucien Santelť in 1933 geboren in Lauwe (West-Vlaanderen, BelgiŽ en begon zijn muzikale carriŤre bij het internationale kinderkoor "Les petits Chan- teurs √  la Croix de Bois" (zie foto's  1 en 2)
In 1954 won hij de "1ste Prijs Charme zang (zie foto boven links) en scoorde een eerste hitje met een nummer van Hans Flower "Het Lied van de Zee" bij Novelty Records. Maar Tony wou verder en na een gewonnen "crochet" (nu soundmix wedstrijd) op de toenmalige radio BRT (Oost-Vlaanderen) kreeg hij de kans om mee op tournee te trekken met het toen wereldbekende orkest van Helmut Zacharias. De presentatie was in handen van Tony Corsari, in die tijd de populairste TV-vedette in Vlaanderen. Over Jacqueline Roland, de zangeres van het gezelschap, weet geen mens nog wat te vertellen (zie foto 3) Was de tournee met Zacharias geen denderend succes (Tony moest het met zijn rudimentair microfoontje opnemen tegen de peperdure licht- en klank installatie van Zacha- rias, en die was zijn tijd ver vooruit) werd dat echter ruimschoots gecompenseerd door de ervaring die hij opdeed (zie foto' 4 en foto 5 ) en de uitnodiging die hij kreeg om in Stuttgart (Duitsland) op te treden. Van daaruit belandde hij in de Duitse film- en TV-wereld n M√ɬľnchen.
Toen hij in 1958 een contract kreeg aange- boden om de zomer op te treden in het trendy hotel Roma in Alassio (ItaliŽ) greep hij die kans met beide handen, ook al betekende dit het einde van zijn orkest, dat zonder zanger kwam te zitten. Remi Dejans, die Tony reeds diverse malen ervan weerhouden had om dubieuze contracten te tekenen, steunde hem echter volledig toen hij resoluut voor het Europese avontuur koos. Van toen af trok Tony Sandler elk jaar naar Alassio (tot in 1963) en door op te treden voor een internationaal publiek werd hij een echte polyglot. En die talenkennis zou hem later in de Verenigde Staten laten uitgroeien tot een unieke zanger en entertainer.

 
Tweemaal de vedette van de dag..............

In 1957 was Tony 2 maal de grote vedette. Op het huwelijksfeest met Mimi (foto boven) en als top at-tractie in de prestigieuze "Ancien- ne Belgique" (artikel rechts).

En ondertussen achter de schermen...

Tussen al het werk en de successen door vond Tony Sandler toch de tijd om verliefd te worden en het paar vestigde zich aan de Gouden Rivierlaan in Kuurne. Mimi Vanden- berghe  kwam uit Ieper en samen kregen ze drie knappe dochters : Valerie, Nathalie en Stephanie (foto links, einde jaren zeventig).
Mimi stond altijd pal achter haar man en meer dan een halve eeuw delen zij al lief en leed. En dat de dochters, naast American English, nog een sappig woordje West-Vlaams praten is ook vooral de verdienste van moeder Mimi.

  Internationale vedetten menu Tony Sandler in Duitsland  
 
Tony zingt voor zijn Mimi :
copyright  ©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |  redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger
origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie