onze websites : euromediarts| Show Web | Radio Web | TV Web | Film Web | 50's Web | Norbert Web | Nieuwm | Zoeken | Contact
lola
 BIO / VERHALEN / FOTO'S / EN WAT JE NOG NIET WIST VAN...
klik op de KNOP
hierboven voor de
INTERNATONALE
VERHALEN
EDDY VAN
MOUFFAERT
OVERZICHT VAN
DE MEER DAN
100 PAGINA'S
VAN HET SHOW WEB

Geboren in Brugge op 19 januari 1949 is die naam vrij onbekend in de showbusiness. Maar de tientallen artiestennamen waarmee deze muzikale duizendpoot  telkens meer de nationale en soms internationale mu- ziekwereld veroverde klinken velen vertrouwd in de oren : van Eddy Govert tot Le Grand Julot, van King Harris tot Danny Joe en Ronals & Donald.Als muzikant bespeelt hij virtuoos de accordeonen en ander instrumenten, als componist schreef hij nationale en internationale sucsessen, maar hij is ook een succesvol tekstschrijver, en is een veel- gevraagd producer en schrijft veelal zelf de arrangementen, kortom het is...

Hij is lid van de Showbizzredactie van euromediArts, maar hij maakte de voorbijze jaren vooral furore als "Le Grand Julo". Dit was ook de West-Vlaamse televise opgevallen en het resultaat was een aantal bijdragen op de zender, maar ook te bekijken op de website van de omroep. KLIK OP DE FOTO BOVEN LINKS : en surf naar zijn versie van "Jingle Bells". KLIK OP DE FOTO MIDDEN : en beluister een interview waar Eddy (Govert / Van Mouffaert / Le grand Julot) vertelt over zijn nieuwe boek waarin hij anekdiotes vertelt over maar liefst 77 Vlaamse vedetten waarmee hij gewerkt heeft. KLIK OP DE FOTO RECHTS : en surf naar de "Silent Night" versie van onze Eddy.

DE KLEINE KAMPIOEN WORDT DE GRAND JULOT...

Vader Gilbert en moeder Marie-Thérèse woonden aanvankelijk te Brugge, maar weken spoedig uit naar Sint-Andries, waar moeder een kleine kruidenierswinkel uitbaatte. Vader ging werken overal waar er werk was. Hij was actief in een garage, een hoedenfabriek, een melkbedrijf en als monteur in een staalfabriek.
Vader Van Mouffaert was altijd een grote steun voor Eddy. In de beginjaren kroop hij zelfs achter het drumstel (zie foto boven links) om zijn zoon te begeleiden. Tot op hoge leeftijd vergezelde hij zijn zoon, die als "Le Grand Julot" bijna dagelijks optrad, in België, Nederland en Noord-Frankrijk.
Eddy werd een van de steunpilaren van de "Brugse Accordeonisten" een groep met leer- lingen en oud-leerlingen van Roger Danneels (foto rechts boven : Eddy zit boven tweede van rechts en foto onder : Eddy zit helemaal rechts onder)..
Vlaamse Vedetten van A tot Z / Vlaamse platenhoezen en stickers /
Vlaamse Vedetten Fotoalbum

Vanaf 1964 sloot Eddy zich aan bij diverse orkestjes uit de streek. Zijn eerste band heette ‘De Amusementa’s’ (zie foto onder) en ze schuimden de bals en fuiven af in de streek rond Brugge. In 1967 kwam hij, via Roger Danneels, in contact met de toenmalige erg populaire zanger  Norbert, die hem binnenhaalde als organist / zanger / orkestleider bij zijn bege- leidingsorkest "De Hey Toppers’. Het werden enkele zéér drukke jaren met talloze op- tredens in het hele land. Intussen studeerde hij ook af als onderwijzer te Blankenberge.

In 1969 scheidden de wegen zich tussen Eddy en het orkestleven bij Norbert.  Hij wou op eigen benen staan. Occasioneel trad hij nog op als solist bij kleine bands (zie foto's boven links en rechts met een orkest met de Brugse zangeres Patricia Dee). Toen Sylvain Tack in datzelfde jaar startte met zijn firma Start, werd hij binnen gehaald als componist / producer voor diverse Vlaamse artiesten. Paul Severs, John Horton, Ricky Gordon, enz. … zijn maar enkele van de vele bekende namen die hij toen begeleidde.

LE GRAND JULOT en... EDDY GOVERTT

In 1972 verschenen de eerste opnames op LP met de nieuwe artiestennaam "Le Grand Julot". Er waren voordien wel enkele LP’s geweest met het duo Eddy & Freddy, maar dat leek geen lang leven beschoren.
Het tweede album van de serie ‘Le Disque d’Or du musette’ was een schot in de roos, toen de toenmalige populaire zeezender Radio Mi Amigo zijn schouders er onder zette. In een mum van tijd gingen vele duizenden LP’s over de toonbank en werd "Le Grand Julot" een begrip in de accordeonwereld.
Er volgden talloze LP’s, singles en later CD’s met telkens erg goed verkopende producties.
Maar opmerkelijk: Le Grand Julot was niet te boeken als optredende artiest. Dat kwam, omdat Eddy het véél te druk had als producer en later ook als optredend artiest Eddy Govert. Dit was uiteraard niet te com-bineren met een carrière als accordeonist. Het uitzonderlijk talent verdween voor een tijd samen met zijn acoordeon. 

ERG POPULAIRE ENTERTAINER / ACCORDEONISTT

Pas toen Eddy in 1991 een punt zette achter zijn actieve zangcarrière als Eddy Govert, groeide het idee om van ‘Le Grand Julot’ een typetje te maken, met strohoed, rode strik en lendenband en een zwarte outfit. Het bleek een ongelooflijk schot in de roos.
De rest van het verhaal is bekend. 21 jaar later is Le Grand Julot een van de meest geboekte en succesrijkste accordeonisten in Belgie en (tot voor kort) Nederland. Zijn agenda puilt uit van de vele contracten en met zijn act is hij een veelgevraagd artiest op allerlei feesten en fuiven, overal in het land. Hij is te bewonderen, zowel in een klein dorpszaaltje als in de bekende casino’s aan de kust. Zijn repertoire is zowel aangepast aan artiestenshows, bejaardenfeesten, seniorenshows, rondlopende animatie, restaurants, verjaardagsfeestjes, jubilea, enz.

Lees meer over "Le Grand Julot" op :
De website van Le Grand Julot

PLATENALBUM :
Bekijk de voornaamste LP's en CD's die van "Le Grand Julot" werden uit gebracht :
( KLIK hiernaast onder op de num-mers en bekijk de hoezen  in origi-nele en ongeschonden staat)
Google CHROME : blijven drukken op de nummers

01. LP hoes : 1975 ontwerp LP hoes
02. full CD : "The Best of Le Grand
      Julot" (2000)
03. full CD : "International Hits";
      (Volume 3 / 2005)
04. full CD : "50 jaar accordeon" 05. single CD : "Football Menia"
     (2005)
06. single CD : "Swiss Melody"
     (2006)
07. single CD : "Happy Song" (2007)
08. single CD : "Summer Party"
     (2008)
09. single CD : "French Festival"
     (2010) )
10. single CD : "Swing Time" (2011)      Party" (2011)

HET BRUGSE MUZIEK-
CONSERVATORIUM

Al gauw bleek dat kleine Eddy de muzikale microbe van zijn ouders had geerfd. Al vroeg stond hij de bekende radiohits na te zingen, boven op het konijnenhok van zijn vader. Die stuurde hem al vroeg naar het Koninklijk muziekconser-vatorium te Brugge, waar de fa- milie intussen opnieuw was gaan wonen.

DE LEERMEESTER :
ROGER DANNEELS

Vanaf het tweede jaar notenleer mocht Eddy in de leer bij de bekende muzikant / accordeonist  Roger Danneels, om het accor-deonspel onder de knie te krijgen.

Vijf jaar duurde de opleiding, syn- chroon met de opleiding noten- leer in het Muziekconservatorium te Brugge. Elke dag werd hard gerepeteerd en ingeoefend om het moeilijke spel onder de knie te krijgen.

ZO JONG EN AL
IN DE MEDIA
ZO JONG EN AL
IN DE PRIJZEN

In die jaren waagde Eddy, gesti- muleerd door Roger Danneels, zijn kans in diverse wedstrijden voor accordeonspel o.m. te Brug- ge, Heusden, Gent en Brussel. Tel- kens kwam Eddy met de eerste prijs naar huis…
In 1965 ging hij zijn kans in het Kampioenschap van Vlaanderen, in de hoogste reeks ‘buiten cate- gorie’. In drie weken tijd stu- deerde hij een aartsmoeilijk Ita- liaans concertstuk in. Hij was de enige kandidaat en behaalde zo- maar eventjes 97 %. Enkele weken later werd hij ook prompt Kam- pioen van Belgie… met 98 % !

BINNENKORT :
ZANGER EDDY GOVERT ALS PROCUCER
MUZIEKUITGEVER EN
PLATENBAAS

copyright  ©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |   redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger  |  origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating vragen,
suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie