onze websites : euromediarts| Show Web | Radio Web | TV Web | Film Web | 50's Web | Norbert Web | Nieuwm | Zoeken | Contact
 
OVERZICHT VAN
DE MEER DAN
100 PAGINA'S
VAN HET SHOW WEB
 
VEERLE EN HILDE : THE LOLLIPOPS...

...van bijna alle jonge meisjes : vedette wor- den, op radio en TV optreden en als BV of BN  gevraagd worden om de aftrap te geven van een voetbalwedstrijd ! Het overkwam de zus- jes Beeckmans uit Burcht (BelgiŽ), al woont Veerle nu wel in Nederland. En toen Veerle af- haakte zou haar zus Hilde nog enkele jaren solo doorgaan. Beide zussen zijn inmiddels de 50 gepasseerd en blikken met dankbaar- heid terug op een korte, maar mooie zangcar-
   riŤre. Ze hebben beroemdheden ontmoet  :
      Abba, Olivia-Newton-John, Brotherhood of
         Man en bijna alle populaire Vlaamse en
          Nederlandse artiesten.
            Het was de mooiste tijd van hun leven.

De zangcarriere van de zusjes Hilde en Veerle Beeckmans begon in 1974 toen zij de eerste prijs veroverden in de finale van de Vlaamse Talentenjacht (zie foto boven links) georganiseerd werd door VAK (Vlaamse Artiesten Klub). Er was een plaatopname aan verbonden : een eerste single “Hello Mister Parker”. Rond die tijd werden de kan-didaten voor Eurosong 1975 gekozen. De single, nog heet van de pers, en een paar leuke foto’s van het duo (zie foto boven rechts) , waren voldoende om Lies Huylebroeck (toen producer bij BRT nu VRT ťťn) ervan te overtuigen dat dit de 10de, nog ont- brekende kandidaat moest worden voor deze liedjeswedstrijd. Er werd snel een naam gezocht en de keuze viel unaniem op “The Lollipops”.

The Lollipops lieten zich voor het eerst horen en zien en in het TV programma “Binnen en Buiten”, gepresenteerd door Luc Appermont en Walter Capiau. Daarna werden ze voor de leeuwen gegooid in Eurosong : 10 voorrondes lang streden ze dapper mee voor een plaats in de finale. Ze moesten het opnemen tegen bekende namen als Ann Christy, Micha Marah, Joe Harris, Rita Deneve, Ann Michel, Connie Neefs, Ingriani, Luk Bral en Magenta. Ann Christy werd uiteindelijk de gelukkige, die in 1975 Belgie mocht vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Zweden. Met “Hello Everyone”, een compositie van Bobby Ranger en op single opgenomen onder begeleiding van de legendarische BRT Bigband van Francis Bay, haalden ze ei-zo-na de finale van Eurosong. Maar door een slechte voting van hun eigen provincie Antwerpen, duikelde het liedje van de 2de naar de 5de plaats. Op de foto links : The Lollipops met links onder Ann Christy, rechts onder Micha Marah en in het midden Joe Harrs.

In de jaren na Eurosong waren The Lollipops nog te gast in een aantal TV en radio programma’s, waaronder de TV Benefietshow voor de overstromingsramp, TV show “Hallo met Henk” (van Montfoort), op de radio in "Te-bed-of-niet-te-bed” van Jos Ghysen, en het ochtendprogramma van Jan van Rompaey. The Lollipops doorkruisten heel Vlaanderen, waarbij ze optraden voor volle tenten en zalen. Toen Hilde in 1976 trouwde en een jaar later ook Veerle in het huwelijksbootje stapte, werd het een tijdje stil rond The Lollipops. Boven links : foto in Story magazine, en boven rechts met Bobby Ranger.

In 1981 namen ze hun 5de single op : ”I want you to meet my baby” en kwamen ze een seizoen lang terug in de belangstelling met hun dagelijkse optredens in Bobbejaanland, waar ze het podium deelden met Bobbejaan Schoepen en Bob Freeling. Op de foto's : boven links zingt Veerle "Don't Cry For Me Argentine", en rechts het koor vcan znger Vob Vrieling met v.l.n.r. Hilde, Judy ( duo Judy & Charly) en Veerle.
Daarna traden ze nog gedurende enkele maanden samen op met de “Calypso” band, voornamelijk in Nederland, en fungeerden af en toe als achtergrond koortje van o.a. Bonnie St. Claire, Lee Towers en Ben Cramer. In 1982 haakte Veerle definitief af om haar studies terug op te pakken. Hilde ging nog een aantal jaar solo verder en nam een paar singles op, waaronder “Old Smokey”. Grote successen bleven echter uit. Na jaren nog als solo zangers in een band te hebben gezongen, heeft uiteindelijk ook Hilde een punt gezet achter haar carriere.

 
THE LOLIPOPS OP 45t !

The Lollipops namen in totaal 5 singles op: “Hello Mister Parker”, “Hello Everyone”, “It’s a Lovely Story”, ”I want you to meet my baby” en de single “Land van Rupel en Schelde”. Die werd verkocht ten voordele van de overstromingsramp van Ruisbroek (BelgiŽ) in januari 1976. Het werd hun meest bekende en best verkochte plaat, waardoor zij een flink steentje hebben kunnen bijdragen voor de slachtoffers.

  Vlaamse Vedetten Special menu    Vlaamse vedetten menu   
 
copyright  √‚¬©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |  redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger
origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie