onze websites : euromediarts| Show Web | Radio Web | TV Web | Film Web | 50's Web | Norbert Web | Nieuwm | Zoeken | Contact
OVERZICHT VAN
DE MEER DAN
100 PAGINA'S
VAN HET SHOW WEB
 
LUC VAN HOESSELT (†) STORY  deel 1
 
 

VLAAMSE CROONER
Vlaanderen had in de zestiger jaren heel wat "gouden stemmen". Ze gingen verloren in het Beatles geweld dat de wereld overspoelde. Tijd dus om Luc Van Hoeseelt (geboren op 23 oktober 1929) een plaats op het internet en het Show Web te bezorgen. Hij werd aanzien als de opvolger van Jean Walter en was het voorbeeld van een echte Vlaamse "crooner". Er verschenen van hem echter ook Duitse op-names op de platenmarkt.

VEELZIJDIG
Luc van Hoesselt (zeg maar Jules Lambrechts) verhuis-de van het Limburgse Hoesselt, zijn geboortedorp, naar Brugge. In die tijd een kweekvijver voor talent. Luc ging er echter wonen omdat hij een niet onbelangrijke positie bij een Brugs bedrijf kreeg aangeboden. Zingen is dus voor hem altijd een passie maar ook een hobby ge-bleven. Toen hij een plaats van bedrijfsleider werd aan-geboden verhuisde hij weer, ditmaal naar Antwerpen.  Luc spreekt vijf talen en reisde voor zijn bedrijf heel Europa en een stuk van de wereld af. Nadat hij op pen-sioen ging bezocht hij ongeveer de rest van de wereld als reisleider bij reisagentschappen. Luc Van Hoesselt verhuisde terug naar Hoesselt waar hij thuis in familiekring overleden is op 21 januari 2017.

Wie heeft herinneringen aan Luc Van Hoesselt ?
Wie heeft Luc van Hoesselt (Jules Lambrechts) gekend als artiest en/of als mens en bedrijfsleider ? Wie heeft er leuke foto's, tijdschriftartikels en foto's,  platenhoezen, bladmuziek (partituren) van nummers van Luc ? Vergeeld en verkreukeld, maakt niet uit, Jos en/of Dennis restaureren die wel  !
Wat is de bedoeling ?
Alle commentaar, suggesties, correcties en scans van foto's en platenhoezen zijn welkom.
Stuur een e-mail (eventueel met bijlagen). Klik hieronder, en wees gerust, net als de link hieronder wordt ook jou e-mail adres tegen "spam" beveiligd :
klik onderaan deze pagina om een e-mail te versturen
  Dank bij voorbaat en vriendelijke groeten van
Marianne (redactie) en Jos (lay-out).
Op de afbeelding hiernaast links : de publi-poster van een Duitstalige 45t single van Luc van Hoesselt die zijn platenlabel "Fontana" ook in BelgiŽ op de platenmarkt bracht.
Binnenkort ook nog andere "schatten op zolder" die ons werden toegestuurd door bezoekers van onze website.
            VOOR EEN GROTERE AFBEELDING : 
  Luc Van Hoesselt deel 2 Show Web Menu  
 
copyright  ¬©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |  redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger
origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie