WEBLOG VAN HET SHOWBIZZWEB VAN euromediArts

Hulde aan Ke Riema

Een bijdrage van : Jean Brits 14 april, 2015 | 1 commentaar

Haar zakenpartner van muziekuitgeverij en productiehuis Baltic nv, de heer Ben Gyselinck sprak het eerbetoon en dankwoord uit. Onder de talrijke aanwezigen herkende ik o.m. Will Ferdy, Rocco Granata, Jacques Raymond, Ingrinai, Johan Verminnen, Terry Van Ginderen (Tante Terry), Marijn De Valck, producer Martin De Haeck en Eddy Romy. Hier vergeet ik zeker nog namen te vermelden van aanwezige artiesten en muziekliefhebbers, omdat ik ze niet herkend heb of zelf niet kende. In naam van de Stad Antwerpen sprak schepen Filip Heylen een lofrede uit over deze unieke talentvolle dame. Zelf blijf ik haar herinneren als een echte dame met klasse, met oog voor talent. Een anekdote die me bijblijft dateert begin jaren zeventig. Zanger Rudy Clark werd door haar ingelijfd bij hun platenlabel en gaf zijn fanbal in zaal Corso te Leuven. Zelf had ik nog net geen auto en "Marieke" stelde mij voor om met haar mee te rijden naar de universiteitsstad. Hetgeen toen ook gebeurde, in haar lichtbeige Ford Escort heb ik de eer en het genoegen gehad als pril beginnend deejay en reporter mee te mogen rijden. Enkele jaren later kon ik ook iets voor haar doen, één van haar artiesten, Sheena Scott zou haar eerste langspeelplaat uitbrengen met de nodige zwier en luister. Sheena baatte toen een zaak uit in Oostende en aldaar was de presentatie voor radio en pers ook voorzien. Men had echter iemand nodig om Luk Bral, zanger en artiest, maar toen ook verbonden aan de BRT, mee te nemen naar Oostende. Toen had ik net wél mijn eerste auto en heb in een echt Belgisch regenweer Luk Bral en mezelf ter plaatse gebracht en ook terug uiteraard.
Het blijven nostalgische herinneringen die we niet snel zullen vergeten.
Dit relaas sluit ik met het "slotakkoord" de tekst van één van Ke Riema's honderden liedjes. De tekst van dit liedje werd ook gepast op het bidprentje geplaatst.
Dat Ke Riema mag rusten in vrede met oprechte danbaarheid en respect van vele collega's.

Ke Riema

COMMENTAAR VAN :
Norbert

Jean Brits schreef deze bijdrgae over het afscheid van Ke Riema die hij goed heeft gekend. Zij schreef teksten voor honderden Nederlandstalige liedjes, o.m. "Eenzaam zonder jou" voor Will Tura.

    Naar boven
HET IS VEILIGER....

...om commentaar op deze weblog pagina via e-mail op te sturen. De redactie zorgt er dan voor dat uw commentaar netjes op deze pagina terecht komt.
#Showbizzweb Redactie

In deze digitale tijden waar zelfs de data van presidenten worden gehackt hebben wij het raadzaam gevonden om geen commentaar mogelijkheid op deze pagina te plaatsen : zo vermijden wij dat allerhande onzin op deze pagina terecht komt

Blog pagina's over...

Nieuwste Posts

Recente Commentaren