WEBLOG VAN HET SHOWBIZZWEB VAN euromediArts

Ontstaan en geschiedenis van euromediArts

Posted by: Marianne Dupont 14 april 2011 | Commentaar : 2

Als proefwerk tijdens mijn studies startte ik met het "Norbert Web". Mijn ma was een enthousiaste Norbert fan en had vele fotoalbums met foto's over Norbert, zijn Hey Meisjes, Hey Center, radiocarrière en noem maar op. Ze volgde Norbert al haar hele leven. Genoeg stof voor de website van haar dochter.
Toen ik met het euromediArts Show Web startte kreeg ik al vlug de steun van studiegenoot Tom Landuyt. Twee Norbert fans en voormalige bezoekers van Norberts Hey Center, Joris Verhaeghe en Jan Dooms, namen het "Norbert Web" van mij over.
Uniek aan alle euromediArts websites is dat zij voor een zeer groot deel samengesteld worden door de bezoekers van de websites. Ik slaagde er in om enthousiast te maken. Bezoekers uit België en Nederland, maar ook website bezoekers wereldwijd, gingen op mijn verzoek in en stuurden honderden foto's, artikels, teksten met anekdotes, enz. naar de redactie.
Het onderwerp van het euromediArts Show Web was en is nog altijd de periode 1945-1980 (later 1990) van, vooral de Vlaamse en Nederlandse showbizz. Websites over hedendaagse showvedetten waren er toen al meer dan voldoende te vinden op het internet.
Uit Nederland kwam steun van Martijn van de Velde. Een hevige fan van de zeezenders in het algemeen en Radio Mi Amigo in het bijzonder. De vader van Martijn was, zoals veel Zeeuws Vlamingen een regelmatige bezoeker geweest van het Norbert Hey Center. Nog uit Nederland kwam hulp van de broertjes Piet en Gerard Deckers, en ook van IT-student en begenadigd graficus Dennis Garcia. Hij zou ter gelegenheid van de 50.000ste bezoeker met het Fifties Web (Jaren50web) starten, met hulp van zijn vader en Norbert die zorgden voor de teksten. Dennis overtuigde jaren later ook streekgenote Carolien van der Weerd om mee te werken, en recent nog ook Co de Jong.
Annie Vercruysse verzorgde de administratie, een job die later overgenomen werd door Christine Hoornaert. Roger Vanneste, specialist van digitale video en vriend van Tom, kwam de ploeg versterken en zou later beginnen met "euroTube", de video website van euromeidArts. Martijn startte met een "Radio Web" en, hoe kan het anders, met vooral aandacht voor Radio Mi Amigo. Hij kreeg vanuit België de hulp van Herman Content. Dat zij beroep konden doen op Norbert, de populairste DJ in de glorierijke startperiode van de zender, was leuk meegenomen.
Voor de grafiek van het "Show Web" kon ik jaren lang rekenen op Jos Verlinde. En toen kwam...
...de eerste volwassen aanwinst. En niet zo maar iemand : Marc De Vlieger. Geboren in Aalter (België) maar verhuisd naar Florida (USA) waar hij stichter en Voorzitter was (en is) van de Belgian Club, die nauwe contacten onderhoudt met de Nederlandse “Assosiation”. Marc was in zijn jonge jaren gevierd zanger-gitarist van het succesvolle familieorkest "The Nordas". Hij was niet alleen bevriend met streekgenoot Eddy Wally, maar ook met Will Tura en ongelooflijk vele topvedetten uit de USA. Hij haalde ook heel wat Vlaamse en Nederlandse artiesten naar de USA voor optredens.
euromediArts werd helemaal volwassen met de komst van Jean Brits en Eddy Van Mouffaert. Jean was hoofdredakteur van diverse muziekbladen en een van de eerste DJ's van Vlaanderen. Eddy is een fenomeen in de Vlaamse showbizz. Als "Le Grand Julot" trad hij met zijn accordeon op tot in Nederland en Franrijk. Voor zijn uitzonderlijke carrière verwijzen we naar de webpagina's op het "Show Web" die aan hem gewijd zijn. Dank aan de bezoekers voor hun honderduizenden bezoeken die zij in die 10 jaar aan onze sites brachten, en vooral voor de sympathieke medewerking. Wij vormen samen een internet vereniging zonder winstbejag en we zijn dankbaar dat de kosten gedekt worden door gulle sponsors en enkele wereldfirma's die, van het grote aantal bezoeken aan onze sites gebruik maken om ons te steunen met publiciteit
COMMENTAAR VAN :
Carolien van der Weerd

Marianne Dupont, nu een succesvolle zakenvrouw, bracht als ICT studente alle euromediArts websites online. Als piepe meid raakte ik zo onder de indruk dat ik Dennis vroeg om ook medewerkster te worden !

Dennis Garcia

Eerst kreeg Marianne Dupont de steun van enkele Belgen, maar weldra waren de Nederlandse medewerkers in de meerderheid. euromedArts was en is altijd een va de eerste internet werkgroepen geweest. Met uitzondering van twee gezamelijke vakantiereizen en twee vergaderingen. Deze laatste waren niet meteen een doorslaand succes. De medewerkers verspreiden zich over de wereld ; van Marc De Vlieger in de USA tot Marianne zelf uiteindelijk in Zuis Afrika belandde. Weldra gevolgd door Carolien. En Jan en Joris zochten hun heil in Polen. Zelf werk ik toch zo nu en dan wat mee vanuit... London.

    Naar boven
HET IS VEILIGER....

...om commentaar op deze weblog pagina via e-mail op te sturen. De redactie zorgt er dan voor dat uw commentaar netjes op deze pagina terecht komt.
#Showbizzweb Redactie

In deze digitale tijden waar zelfs de data van presidenten worden gehackt hebben wij het raadzaam gevonden om geen commentaar mogelijkheid op deze pagina te plaatsen : zo vermijden wij dat allerhande onzin op deze pagina terecht komt

Blog pagina's over...

Nieuwste Posts

Recente Commentaren