Benelux Vedetten :
menu

België is te hoog gegrepen. Maar met Nederland deelt Vlaanderen dezelfde taal wat de samenwerking bevordert...

Alle Vlaamse vedetten

Vlaamse Vedetten :
menu

Over de vedetten van 1990 tot het jaar 2000 en meer is er genoeg te vinden op het internet. Het Show Web kiijkt verder terug naar 1945 tot 1990.

Nederlandse Vedet-
ten : menu

Toen ook heel wat Neder- landse medewekers de Show Web redactie vervoegden was het vanzelfsprekend om ook Nederlandse vedetten even in de schijnwerper te plaatsen.

Internationale
Vedetten : menu

Toen ook heel wat Neder- landse medewekers de Show Web redactie vervoegden was het vanzelfsprekend om ook Nederlandse vedetten even in de schijnwerper te plaatsen.

Wat wel kan en wat niet !
Daarom deze "zilveren" pagina's. De bedoeling is om een foto en een beknopte tekst te brengen van de populiarste Internationale, Nederlandse en ALLE Vlaamse Vedetten die in die 25 jaar minimum één single bij een gekend label opnamen, of in een TV programma optraden, of deel uitmaakten van een populaire groep, show of orkest.

Wat we nog m��r doen : De Vedetten Specials !
Van de populairste artiesten waarvan we exclusief materiaal bezitten, brengen we speciale pagina's. Van andere artiesten waarvan we een leuk verhaal weten te vertellen verwijzen we naar onze rubriek Showbizz Verhalen.

Wat we ni�t doen !
Op deze pagina's vind je maar enkele van de tientallen rock- of popgroepen. Maar de bedoeling is wel om ook deze meer aan bod te laten komen. Wel hebben we al oog voor duo's, trio's en groepen die populaire muziek vertolkten of bedrijvig waren in het chanson en/of kleinkunst gebeuren.

Hou er rekening mee dat...
...sommige van de redactie en de lay-out medewerkers van deze pagina's niet eens geboren waren toen de hier vermelde vedetten aan hun carri�re begonnen. Helemaal in de traditie van deze website zijn we dus aangewezen op de hulp van de (gelukkig) zeer talrijke bezoekers van het Show Web en...

Help ons deze rubriek samen te stellen !
Alle commentaar, suggesties, correcties en scans van foto's en platenhoezen zijn welkom.
Stuur een e-mail (eventueel met bijlagen). Klik hieronder, en wees gerust, net als de link hieronder wordt ook jou e-mail adres tegen "spam" beveiligd. Klik hier en : stuur een e-mail naar de euromediArts Show Web redactie

Alle Vlaamse vedetten

Vedetten gages :
vroeger en nu

Uit de "ouwe doos" hebben we de publiciteitsfolder van een theaterbureau gehaald en de gages van vedetten in 1976 even bekeken. En hoeveel vedetten in 2017 verdienen ook op die webpagina geplaatst...

Internationale en
Nationale magazines

Met de komst van het internet zijnze bijna allemaal uit de rekken van dagbladhandelaar verdwenen : de muziek- magazines. Maar tot in het begin van de 21ste eeuw waren ze onmisbaar voor de tieners en muziekliefhebbers. .

Backstage
achter de schermen

"Backstage" zgt men in het vakjargon. Maar een kijkje achter de schermen naar de grote internationale en nationale vedetten zal voor velen boeiend zijn...

Intern. Vedetten :
zingen Nederlands

In de "gouwe oude" tijden zongen internationale ve- detten hun van hits ook een Nederlandstaluge versie. Zo o.m. vedetten als Catarina Valente, Jacques Brel, Adamo, Conny Froboëss e.v.a.